Slaag voor je rijexamen in Leiden, Delft of Den Haag

Kan je niet meer wachten om te beginnen met rijlessen?

Met 2todrive stap je al vanaf 16,5 jaar de auto in

Nog geen 18, maar sta je wel te popelen om te beginnen met autorijden? Dat snappen we als geen ander, want autorijden is niet alleen handig om te kunnen, maar ook gewoon heel leuk om te doen. Met 2todrive mag je daarom al beginnen vanaf 16,5 jaar. Tot je 18e mag je dan onder begeleiding de weg op!
 

Haal op je 17e al je rijexamen

Ga de weg op en volg autorijlessen bij Rijschool Elise

Met 2todrive mag je al vanaf 16,5 jaar beginnen met je rijlessen. Vanaf je 17e mag je dan ook echt daadwerkelijk rijexamen doen. Geslaagd? Gefeliciteerd! Dan mag je tot je 18e onder begeleiding van een coach gaan rijden. Vanaf de dag van 18e verjaardag mag je helemaal zelfstandig de weg op. En is het niet een lekker gevoel om je rijbewijs alvast op zak te hebben?

Wat is 2todrive precies?

2todrive is een experiment van de overheid waarbij je al jong begint met autorijlessen. Onder begeleiding van een coach doe je dan in de praktijk ervaring op. Omdat jongeren en beginnende bestuurders vaker betrokken zijn bij ongelukken, is het belangrijk om veel ervaring op te doen. Met 2todrive doe je dat voor een langere periode onder relatief veilige omstandigheden.

Hoe werkt het?

  • Ben je 16 jaar? Dan mag je al je theorie-examen halen.
  • Vanaf 16,5 jaar mag je praktijklessen volgen. Je kan dan ook een begeleiderspas voor je coach(es) aanvragen.
  • 17 jaar geworden? Dan mag je rijexamen doen.
  • Geslaagd? Dan mag je vanaf je 18e zelfstandig de weg op.