Bang in de auto? Rijd af met een faalangstrijexamen

Slagen voor je rijexamen? Dat doe je met Rijschool Elise

Het is nogal wat, de eerste keer de auto instappen. Hoe stel je de spiegels precies goed voor jou af? Wat is de juiste houding achter het stuur? En hoe bedien je de versnellingspook eigenlijk? Een goede basis is van belang. Alles onder controle? Mooi, dan zijn we klaar om de weg op te gaan!
 

Voor je gaat beginnen…

Bij Rijschool Elise is autorijden ongedwongen en ontspannen

Voordat we ook maar een meter rijden, maken we kennis met de auto. Je krijgt een uitgebreide uitleg over hoe de auto in elkaar steekt. Welk pedaal is gassen, remmen en waar dient de koppeling precies voor? Deze kennismaking duurt al snel 10 minuten. Als alles in de auto op jou is afgestemd, dan wordt het tijd om te beginnen met rijden. Dat rijden, dan doen we in de omgeving van Den Haag, Rijswijk, Delft en Leiden.
 

Wanneer kan ik autorijlessen volgen?

Vanaf je 18e mag je zelfstandig rijlessen volgen. Geslaagd voor je rijexamen? Dan mag je zonder begeleiding de weg op. Ben je nog geen 18, maar sta je te popelen om te beginnen? Dan hebben we goed nieuws. Ben je 16,5 jaar of ouder, dan mag je ook volgens het 2todrive-principe rijden. Dat houdt in dat je al op je 17e praktijkexamen mag doen, maar nog wel een jaartje moet wachten om volledig zelfstandig te rijden.

Autorijles krijgen een vrouwelijke rijinstructeur? Dat krijg je bij Rijschool Elise

Hoeveel lessen heb ik nodig?

Wil je leren autorijden? Volg lessen bij Rijschool Elise

Iedereen leert op zijn eigen tempo rijden. Landelijk gezien gaat het CBR uit van zo’n 47 lesuren om voor je eerste rijexamen te slagen. Dat is echter een gemiddelde, dus bij jou kan dat heel anders liggen!

We weten vanuit eigen ervaring dat ongeveer 35 uur voor de meeste leerlingen voldoende zijn. Maar sommigen hebben iets (of veel) meer uren nodig. Dat is helemaal niet erg: iedereen pakt leren autorijden anders op. Bij Rijschool Elise staat de “recordhouder” op slagen in één keer op 30 uur rijles, zonder enige ervaring. Verbreek jij dit record?