Laat faalangst niet in de weg staan van het slagen voor je rijexamen, volg onze faalangstrijlessen

Op weg naar een geslaagd rijexamen

Alle kneepjes van het autorijden heb jij onder controle. Je begrijpt de verkeersregels en hebt goed inzicht in het verkeer. Je bent er dus helemaal klaar voor om je rijexamen af te leggen! Hoe nu verder?
 

Hoe gaat het in zijn werk?

Al een tijdje niet meer gereden? Volg de opfriscursus van Rijschool Elise

We bespreken tijdens je rijlessen al wanneer je rijexamen kan worden aangevraagd. Het meeste geschikte moment om dat te doen is als jij hebt aangetoond zelf alle verkeerssituaties te kunnen oplossen. En natuurlijk nadat je de autotheorie ook hebt behaald.

Eerst vragen we een Tussentijdse Toets aan bij het CBR. Daardoor krijg je vrijstelling op bijzondere manoeuvres én je weet dan al hoe het er aan toe gaat tijdens je rijexamen. Daarmee ben je zo goed mogelijk voorbereid. Heb je de Tussentijdse Toets goed afgelegd? Dan vragen we het rijexamen voor je aan. Daartussen zit ongeveer een maand tijd.

Tijdens het rijexamen zijn we altijd aanwezig. Dat doen we om je zo goed mogelijk te kunnen begeleiden. Uit ervaring weten we dat het examen daardoor vertrouwder aanvoelt. We herhalen voor het rijexamen bovendien alle belangrijke punten nogmaals. We laten zo min mogelijk over aan het toeval.

Hoe ziet het rijexamen er uit?

  • We halen je een uur van tevoren op en nemen alle belangrijke aandachtspunten nogmaals door.
  • We zijn een kwartier van tevoren aanwezig bij het CBR.
  • We maken ons klaar voor het examen.
  • Het examen begint. Tijdens de rit zijn wij aanwezig.
  • Het examen duurt 40 tot 50 minuten.
  • Je hoort of je geslaagd bent. Waarom wel of waarom niet? Je rijexamen wordt geëvalueerd.